Ads 468x60px

четвъртък, 13 юни 2013 г.

Фил Невил се завръща в "Манчестър юнайтед" като треньор

Бившият защитник на "Манчестър юнайтед" Фил Невил ще се завърне в клуба като треньор, твърди "Гардиън". 36-годишният Невил, който се състезаваше за "Евертън" в последните осем сезона, ще последва своя мениджър Дейвид Мойс на "Олд трафорд". 

Невил ще се присъедини към Стив Раунд, Крис Уудс и Роби Куки, които Мойс доведе от "Гудисън парк", след като беше избран да наследи Алекс Фъргюсън. Легендарният шотландец се пенсионира след близо 27 години начело на "червените дяволи". 

Фил Невил е юноша на "Манчестър юнайтед". Той изигра 386 мача за "червените дяволи" и спечели 14 трофея, включително шест титли във Висшата лига, три пъти ФА къп, три пъти Къмюнити шилд и по веднъж Шампионската лига и Междуконтиненталната купа. През 2005 г. той се присъедини към "Евертън", където беше прекфалифициран от Дейвид Мойс в полузащитник. Невил стана капитан на "карамелите" и изигра 303 мача. През миналия месец той обяви, че напуска клуба през юни, когато изтича договорът му. Очаква се той да бъде назначен за треньор на първия отбор. Това срещна някои неодобрителни реакции, тъй като този пост заемаше Рене Мюленстийн, който е сред най-уважаваните хора на "Олд трафорд" и работи в клуба от 2001 г.

Мюленстийн е избрал да напусне, вместо да приеме предложението да бъде треньор в младежките формации. Мойс вече се отказа от услугите на асистента на Фъргюсън Майк Фелън и треньора на вратарите Ерик Стийл. Главният скаут и брат на Алекс Фъргюсън - Мартин, също напусна.

0 коментара:

Публикуване на коментар