Ads 468x60px

четвъртък, 13 юни 2013 г.

Треньори на Манчестър Юнайтед ще обучават деца от различни български градове

Треньори от футболната школа на Манчестър Юнайтед ще обучават деца от различни градове на България в рамките на специален лагер, организиран от GLOBUL от 17 до 21 юни в София. Инициативата ще се проведе в рамките на партньорството между оператора и английския клуб и ще бъде открита от легендата на Манчестър Юнайтед Гари Палистър.

Участие в тренировъчния лагер ще вземат над 100 деца от цялата страна и 20 младежи в неравностойно положение, избрани да представят страната ни на Световното първенство по футбол за бездомни хора. Проектът е част от стратегията за корпоративна отговорност на GLOBUL и цели да насърчи спортния дух сред българските деца. Компанията поема всички разходи по организацията на инициативата.

В лагера ще участват млади футболни таланти от отборите, класирани на първите три места в турнирите по футбол за момчета във възрастовите групи V - VII и VIII-X клас от „Ученически игри” 2012/ 2013 г. Това са отборите на ОУ „Георги С. Раковски“, гр. Шумен, СОУ „Отец Паисий“, гр. Кърджали, 101 СОУ „Бачо Киро“, гр. София, Професионална гимназия по електроника и електротехника, гр. Пловдив, НПМГ „Акад. Любомир Чаталов”, гр. София и МГ „Д-р Петър Берон”, гр. Варна. Училищното първенство се организира ежегодно от Министерството на образованието и науката.

Освен ученици, в тренировъчните занимания ще се включат и състезателите от мъжкия и женския български национален отбор по футбол за бездомни хора.

0 коментара:

Публикуване на коментар